400 g fryst, tinad torskfilé
1 ägg
0,5 dl finhackad dill
0,5 dl finhackad gul lök
finrivet skal av 0,5 citron
ca 0,75 tsk salt
Citrongräddsås:
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
3 dl grädde
saft av 0,5 citron
1. Finhacka fisken till en färs eller mixa hastigt i maskin. Blanda med ägg, dill, lök, citronskal och salt. Häll av ev vätska som bildats och forma till små bollar med blöta händer.
2. Koka upp vattnet till såsen och smula ned buljongtärningen. Tillsätt grädde och citronsaft.
3. Lägg försiktigt ned bollarna i såsen och låt puttra på svag värme tills de är klara, 7 - 10 minuter.
4. Servera med kokt potatis och sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng