Placeholder

Hemlagade fiskbullar i gräddig citronsås

Ingredienser

400 g fryst, tinad torskfilé
1 ägg
0,5 dl finhackad dill
0,5 dl finhackad gul lök
finrivet skal av 0,5 citron
ca 0,75 tsk salt

Citrongräddsås:
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
3 dl grädde
saft av 0,5 citron

Gör så här

1. Finhacka fisken till en färs eller mixa hastigt i maskin. Blanda med ägg, dill, lök, citronskal och salt. Häll av ev vätska som bildats och forma till små bollar med blöta händer.

2. Koka upp vattnet till såsen och smula ned buljongtärningen. Tillsätt grädde och citronsaft.

3. Lägg försiktigt ned bollarna i såsen och låt puttra på svag värme tills de är klara, 7 - 10 minuter.

4. Servera med kokt potatis och sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.