150 g rumsvarmt smör
1 dl farin
0,5 dl socker
1 ägg
1 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1 krm salt
0,5 tsk bikarbonat
6 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl torkade, hackade tranbär
50 g hackad vit choklad
ev vatten
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör eller vispa ihop smör, socker och ägg. Blanda ned övriga ingredienser. Om degen känns torr, tillsätt vatten tills den blir smidig.
3. Forma degen till bollar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och platta till något.
4. Grädda ca 12 minuter och låt svalna på galler.
Ca 20 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…