Placeholder

Havrekakor med kardemumma

Ingredienser

100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
0,25 tsk hjorthornssalt
1 tsk nystött kardemumma

Gör så här

1. Sätt ugnen på 160 grader.

2. Rör smör och socker pösigt med elvisp och degkrokar. Stöt kardemumma och havregryn, blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem till smeten. Rör med elvisp och degkrokar tills allt går ihop till en smidig deg.

3. Ta upp degen på bakbord och arbeta lätt med händerna ihop till en degklump. Dela i lagom stora delar och rulla dem till avlånga längder. Dela i önskat antal kakor och rulla till små bollar.

4. Placera bollarna på en bakplåt med bakpapper. Grädda kakorna 15 - 20 minuter, ta ut och låt svalna på galler.

16 - 40 st beroende på önskad storlek

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr