100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
0,25 tsk hjorthornssalt
1 tsk nystött kardemumma
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Rör smör och socker pösigt med elvisp och degkrokar. Stöt kardemumma och havregryn, blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem till smeten. Rör med elvisp och degkrokar tills allt går ihop till en smidig deg.
3. Ta upp degen på bakbord och arbeta lätt med händerna ihop till en degklump. Dela i lagom stora delar och rulla dem till avlånga längder. Dela i önskat antal kakor och rulla till små bollar.
4. Placera bollarna på en bakplåt med bakpapper. Grädda kakorna 15 - 20 minuter, ta ut och låt svalna på galler.
16 - 40 st beroende på önskad storlek
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng