Placeholder

Havregrynskaka

Ingredienser

Deg:
300 g smält smör
3 dl farin
5,5 dl havregryn
5,5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat

Fyllning:
4 dl crème fraîche
3 dl socker
4 tsk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

2. Smält smöret. Blanda farin, havregryn, vetemjöl och bikarbonat. Tillsätt smöret och rör om till en smulig massa.

3. Bred ut hälften i långpannan (resten ska vara ovanpå fyllningen). Grädda ca 6 - 8 minuter mitt i ugnen.

4. Rör ihop crème fraîche, socker och potatismjöl i en kastrull och låt sjuda ihop. Tillsätt sedan vaniljsocker.

5. Bred ut fyllningen på den förgräddade kakan och strö över resten av havregrynsmassan.

6. Grädda ytterligare ca 10 - 15 minuter. Låt kakan kallna innan du skär upp den i bitar.

Ca 35 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr