Deg:
300 g smält smör
3 dl farin
5,5 dl havregryn
5,5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
Fyllning:
4 dl crème fraîche
3 dl socker
4 tsk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
2. Smält smöret. Blanda farin, havregryn, vetemjöl och bikarbonat. Tillsätt smöret och rör om till en smulig massa.
3. Bred ut hälften i långpannan (resten ska vara ovanpå fyllningen). Grädda ca 6 - 8 minuter mitt i ugnen.
4. Rör ihop crème fraîche, socker och potatismjöl i en kastrull och låt sjuda ihop. Tillsätt sedan vaniljsocker.
5. Bred ut fyllningen på den förgräddade kakan och strö över resten av havregrynsmassan.
6. Grädda ytterligare ca 10 - 15 minuter. Låt kakan kallna innan du skär upp den i bitar.
Ca 35 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng