4 port ris
2 halloumiostar
olja, till stekning
1 gul lök
2 klyfta vitlök
0,75 dl tomatpuré
3 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
100 g körsbärstomater
persilja, till garnering
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Tärna halloumin och stek i en stekpanna tills tärningarna fått en fin yta. Ställ åt sidan tills vidare.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs mjukt i en stor kastrull tillsammans med lite olja.
Tillsätt tomatpuré och fräs med löken en liten stund. Slå över grädde och tillsätt buljongtärningen.
Halvera tomaterna och tillsätt grytan. Låt koka några minuter och häll sedan över halloumitärningarna. Smaka av med salt och peppar.
Servera grytan tillsammans med riset och toppa med lite hackad persilja.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Halloumi masala
Lägg nötterna i en skål med kokhett vatten minst 10 minuter Stek halloumi så att…
Somrig pastasallad med halloumi och fetaost
30 minuter 1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt…
Somrig pastasallad med halloumi och fetaost
30 minuter 1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt…
Friterad halloumi med hjortronsylt
Gör så här Skär halloumin i bitar, du bestämmer själv form och storlek. Förbered panering…
Friterad halloumi
Gör så här: Skär halloumin i mindre bitar. Hetta upp oljan (till 180 grader brukar…
Baconlindad halloumi
Gör så här Skär halloumin i stavar. Rulla in varje bit i en baconskiva. Grilla…
Halloumi-plättar
Riv halloumi, blanda i ägg. Stek 6 plättar och toppa!
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng