Placeholder

Halloumi stroganoff

Ingredienser

4 port ris
2 halloumiostar
olja, till stekning
1 gul lök
2 klyfta vitlök
0,75 dl tomatpuré
3 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
100 g körsbärstomater
persilja, till garnering

Gör så här

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Tärna halloumin och stek i en stekpanna tills tärningarna fått en fin yta. Ställ åt sidan tills vidare.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs mjukt i en stor kastrull tillsammans med lite olja.
Tillsätt tomatpuré och fräs med löken en liten stund. Slå över grädde och tillsätt buljongtärningen.
Halvera tomaterna och tillsätt grytan. Låt koka några minuter och häll sedan över halloumitärningarna. Smaka av med salt och peppar.
Servera grytan tillsammans med riset och toppa med lite hackad persilja.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Halloumi masala

Lägg nötterna i en skål med kokhett vatten minst 10 minuter Stek halloumi så att…

Friterad halloumi

Gör så här: Skär halloumin i mindre bitar. Hetta upp oljan (till 180 grader brukar…

Baconlindad halloumi

Gör så här Skär halloumin i stavar. Rulla in varje bit i en baconskiva. Grilla…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.