5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g smör
1 litet ägg
knappt 2 dl fast hallonsylt
1 ägg till pensling
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg mjölet på bakbordet. Lägg socker, smör och ägg i mjölet. Arbeta ihop ingredienserna till en deg och låt vila ca 1,5 timme på svalt ställe.
3. Kavla ut drygt hälften av degen till en rektangulär kaka, ca 40 x 30 cm. Rulla ihop den och flytta över till bakpappersklädd plåt.
4. Bred hallonsylt i ett jämnt lager över kakan. Kavla ut resten av mördegen och sporra smala remsor av den.
5. Ruta den syltbredda kakan med degremsorna och pensla dem med uppvispat ägg.
6. Grädda kakan ca 12 minuter tills den fått fin, gyllenbrun färg. Låt svalna på plåten och skär sedan upp den i rutor.
60 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…