125 g smör
2 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
125 g hallon, frysta går bra
Kokostäcke:
75 g smör
0,75 dl sirap
1,25 dl socker
0,75 dl grädde eller mjölk
1 krm salt
1,5 - 2 dl riven kokos
1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en form med höga kanter, 20 x 25 cm. Smörj och bröa eller klä med bakplåtspapper.
2. Smält smöret, ta från värmen och blanda i socker, vaniljsocker, bakpulver, salt, mjöl och ägg. Blanda till en jämn smet.
3. Häll smeten i formen och strö över hallonen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
4. Smält smöret till kokostäcket. Tillsätt sirap, socker, grädde eller mjölk och salt. Koka några minuter och tillsätt sedan kokos. Ta från värmen.
5. Fördela över kakan och ställ sedan tillbaka överst i ugnen på medel till hög grilleffekt. Låt kokostäcket få litet färg innan du tar ut kakan. Håll koll hela tiden du kör på grilleffekt, det kan gå väldigt fort ibland.
Ca 12 rutor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng