125 g smör
2 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
125 g hallon, frysta går bra
Kokostäcke:
75 g smör
0,75 dl sirap
1,25 dl socker
0,75 dl grädde eller mjölk
1 krm salt
1,5 - 2 dl riven kokos
1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en form med höga kanter, 20 x 25 cm. Smörj och bröa eller klä med bakplåtspapper.
2. Smält smöret, ta från värmen och blanda i socker, vaniljsocker, bakpulver, salt, mjöl och ägg. Blanda till en jämn smet.
3. Häll smeten i formen och strö över hallonen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
4. Smält smöret till kokostäcket. Tillsätt sirap, socker, grädde eller mjölk och salt. Koka några minuter och tillsätt sedan kokos. Ta från värmen.
5. Fördela över kakan och ställ sedan tillbaka överst i ugnen på medel till hög grilleffekt. Låt kokostäcket få litet färg innan du tar ut kakan. Håll koll hela tiden du kör på grilleffekt, det kan gå väldigt fort ibland.
Ca 12 rutor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…