Strössel:
1,5 dl vetemjöl
0,75 dl socker
1 liten nypa salt
75 g kallt smör
Muffinssmet:
75 g smör
3 ägg
2 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1,5 dl mjölk
Fyllning:
1,5 dl Kesella Vanilj
3 dl frysta hallon
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Börja med strösslet. Blanda mjöl, socker och salt och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Fördela smöret med fingertopparna i mjölblandningen och nyp ihop massan till grova smulor. Låt stå kallt medan du förbereder muffinssmeten.
3. smält smöret till muffinssmeten försiktigt i en kastrull på spisen. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret.
4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i äggsmeten tillsammans med mjölken. Rör även ned det smälta smöret och blanda till en jämn smet.
5. Fördela smeten i pappformar eller smorda muffinsplåtar, men fyll bara formarna till hälften annars rinner den över. Lägg en klick Kesella Vanilj i varje form och tryck sedan ned de frysta hallonen.
6. Fördela strösslet överst och grädda muffinsen mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.
18 medelstora muffins
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…