150 g smör
2,75 dl socker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
Garnering:
ca 2 dl hallon, frysta eller färska
2 tsk potatismjöl
1 msk socker
ev florsocker
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och rör ned sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
3. Häll i en smord och bröad springform, 23 - 24 cm i diameter.
4. Blanda hallonen med potatismjöl och socker. Sprid ut dem ovanpå smeten i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt den svalna i formen. Pudra ev över litet florsocker. Servera gärna med vispgrädde.
Ca 12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk