Placeholder

Hallonkladdkaka

Ingredienser

150 g smör
2,75 dl socker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl

Garnering:
ca 2 dl hallon, frysta eller färska
2 tsk potatismjöl
1 msk socker
ev florsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Smält smöret i en kastrull och rör ned sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll i en smord och bröad springform, 23 - 24 cm i diameter.

4. Blanda hallonen med potatismjöl och socker. Sprid ut dem ovanpå smeten i formen.

5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt den svalna i formen. Pudra ev över litet florsocker. Servera gärna med vispgrädde.

Ca 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.