2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk kanel
rivet skal av 1 citron
2 - 3 dl hallon
50 g smör
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 24 cm kakform med löstagbar kant.
2. Vispa ihop ägg och socker mycket pösigt. Rör ned kanel, citronskal och sedan mjölet växelvis. Häll smeten i formen.
3. Strö över hallon, mängd efter smak, och pressa ev litet citronsaft över.
4. Hyvla över smöret och grädda ca 25 - 35 minuter. Servera kakan avsvalnad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…