300 g hallon, färska eller frysta
300 g röda vinbär, färska eller frysta
6 dl vatten
1,5 - 2 dl socker
3 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
Tillbehör:
2 dl vispgrädde
25 g skållad, skalad och
strimlad sötmandel
färska bär
1. Rensa bären om det behövs. Koka upp vatten, lägg i bären och låt koka 10 minuter. Häll massan i en finmaskig sil eller silduk och låt den självrinna ned i en kastrull ca 30 minuter.
2. Blanda ned socker och potatismjöl i den nu kalla bärsaften. Sätt kastrullen på spisen och rör mot botten under uppvärmning. Ta kastrullen från värmen när första bubblan syns och rör ned vaniljsocker.
3. Häll krämen i en skål och strö över litet socker så att den inte skinnar sig. Låt den kallna. Vispa grädden.
4. Servera krämen kall med grädden, strimlad mandel och färska bär.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…