Placeholder

Hallon- och vinbärskräm med grädde

Ingredienser

300 g hallon, färska eller frysta
300 g röda vinbär, färska eller frysta
6 dl vatten
1,5 - 2 dl socker
3 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker

Tillbehör:
2 dl vispgrädde
25 g skållad, skalad och
strimlad sötmandel
färska bär

Gör så här

1. Rensa bären om det behövs. Koka upp vatten, lägg i bären och låt koka 10 minuter. Häll massan i en finmaskig sil eller silduk och låt den självrinna ned i en kastrull ca 30 minuter.

2. Blanda ned socker och potatismjöl i den nu kalla bärsaften. Sätt kastrullen på spisen och rör mot botten under uppvärmning. Ta kastrullen från värmen när första bubblan syns och rör ned vaniljsocker.

3. Häll krämen i en skål och strö över litet socker så att den inte skinnar sig. Låt den kallna. Vispa grädden.

4. Servera krämen kall med grädden, strimlad mandel och färska bär.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.