Placeholder

Hallon- och chokladkaka

Ingredienser

6,5 dl vetemjöl
3 dl socker
1 dl kakao
3 msk bakpulver
75 g smör
2 ägg
1,75 dl mjölk
125 g grovhackade hallon
rivet skal av 2 apelsiner
125 g hackade nötter

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader. Täck en 20 x 30 cm stor form med bakplåtspapper.

2. Rör ihop 5 dl mjöl, 2,5 dl socker, kakao och bakpulver. Smält 50 g av smöret i en skål över vattenbad och rör ned ägg och mjölk.

3. RÖR ned blandningen i de torra ingredienserna och vänd ned hallonen, apelsinskalet och nötterna och häll smeten i formen.

4. Nyp samman resterande mjöl, socker och smör i en skål till smulor. Strö över smeten. Grädda 40 minuter eller tills kakan känns torr.

5. Ta ut och låt svalna på galler.

16 - 20 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Storslagen & smörig chardonnay på 1L
98 kr