6,5 dl vetemjöl
3 dl socker
1 dl kakao
3 msk bakpulver
75 g smör
2 ägg
1,75 dl mjölk
125 g grovhackade hallon
rivet skal av 2 apelsiner
125 g hackade nötter
1. Värm ugnen till 175 grader. Täck en 20 x 30 cm stor form med bakplåtspapper.
2. Rör ihop 5 dl mjöl, 2,5 dl socker, kakao och bakpulver. Smält 50 g av smöret i en skål över vattenbad och rör ned ägg och mjölk.
3. RÖR ned blandningen i de torra ingredienserna och vänd ned hallonen, apelsinskalet och nötterna och häll smeten i formen.
4. Nyp samman resterande mjöl, socker och smör i en skål till smulor. Strö över smeten. Grädda 40 minuter eller tills kakan känns torr.
5. Ta ut och låt svalna på galler.
16 - 20 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng