200 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
4,5 dl vetemjöl, ev mer
1,5 dl hallon- och björnbärssylt,
hemkokt eller köpt
Glasyr:
1 dl florsocker
1 msk vatten
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt mjölet och arbeta till en smulig deg. Arbeta den och dela den i 2 delar.
3. Rulla varje del till en 4 - 5 cm tjock rulle. Skär varje rulle i 8 bitar. Lägg i bullformar av papper och ställ dem på en plåt. Tryck ett hål med fingret och fyll med sylt. Grädda 15 minuter.
4. Rör ihop florsocker och vatten. Låt kakorna svalna något och ringla därefter glasyren över kakorna.
Ca 16 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…