Placeholder

Hallon- och björnbärsgrottor

Ingredienser

200 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
4,5 dl vetemjöl, ev mer
1,5 dl hallon- och björnbärssylt,
hemkokt eller köpt

Glasyr:
1 dl florsocker
1 msk vatten

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt mjölet och arbeta till en smulig deg. Arbeta den och dela den i 2 delar.

3. Rulla varje del till en 4 - 5 cm tjock rulle. Skär varje rulle i 8 bitar. Lägg i bullformar av papper och ställ dem på en plåt. Tryck ett hål med fingret och fyll med sylt. Grädda 15 minuter.

4. Rör ihop florsocker och vatten. Låt kakorna svalna något och ringla därefter glasyren över kakorna.

Ca 16 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.