6 - 7 äpplen
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnssäker form.
2. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och blanda i alla de övriga ingredienserna utom äpplena.
3. Skala, kärna ur och skär äpplena tunt. Lägg dem i formen och fördela smeten över.
4. Ställ in formen i ugnen ca 30 minuter eller tills kakan är gyllenbrun och knäckig.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk