350 - 400 g blandfärs
smör
2 stora, grovt tärnade gula lökar
4 - 5 hackade vitlöksklyftor
4 tärnade potatisar
4 tärnade morötter
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 l vatten
2 - 2,5 buljongtärningar
1. Bryn köttfärsen och ta upp den. Bryn löksorter och rotsaker och rör i paprikapulver, tomatpuré och socker. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningarna.
2. Låt koka 5 - 10 minuter. Rör ned färsen och låt allt småputtra ytterligare 10 minuter.
3. Smaka av med mer kryddor och kanske litet smakstark chilisås om så önskas.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng