1 dl rundkornigt ris (grötris)
2 dl vatten
3 dl mjölk eller
2 dl mjölk + 1 dl grädde
400 g djupfryst torsk eller sej
eller 3 - 4 dl kokta fiskrester
2 - 3 ägg
1 tsk salt
vitpeppar
1 krm paprikapulver
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka riset i vatten på svag värme under lock 10 minuter. Tillsätt mjölk och sjud allt på svag värme 30 minuter.
3. Lägg i fiskblocket från början om det inte är tinat, men lägg i tinad fisk när 5 minuter återstår av koktiden. Kokta fiskrester blandar man med riset när det är färdigkokt.
4. Vispa upp äggen och rör ned dem i fiskriset. Krydda med salt, vitpeppar och paprikapulver. Smörj en ugnssäker form och häll smeten i den. Grädda ca 30 minuter.
5. Servera fiskpuddingen med kokt potatis, citronklyftor och smält smör blandat med hackad dill, eller riven pepparrot, eller hackad purjolök, eller alla tre!
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…