Placeholder

Gulls fiskpudding

Ingredienser

1 dl rundkornigt ris (grötris)
2 dl vatten
3 dl mjölk eller
2 dl mjölk + 1 dl grädde
400 g djupfryst torsk eller sej
eller 3 - 4 dl kokta fiskrester
2 - 3 ägg
1 tsk salt
vitpeppar
1 krm paprikapulver

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Koka riset i vatten på svag värme under lock 10 minuter. Tillsätt mjölk och sjud allt på svag värme 30 minuter.

3. Lägg i fiskblocket från början om det inte är tinat, men lägg i tinad fisk när 5 minuter återstår av koktiden. Kokta fiskrester blandar man med riset när det är färdigkokt.

4. Vispa upp äggen och rör ned dem i fiskriset. Krydda med salt, vitpeppar och paprikapulver. Smörj en ugnssäker form och häll smeten i den. Grädda ca 30 minuter.

5. Servera fiskpuddingen med kokt potatis, citronklyftor och smält smör blandat med hackad dill, eller riven pepparrot, eller hackad purjolök, eller alla tre!

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.