Placeholder

GRÖNKÅLSSOPPA MED SVAMP (soppa)

Ingredienser

500 g rotselleri
1 gul lök
½ tsk curry
3 Smör
1 liter vatten
3 msk kantarellfond
300 g grönkål
150 g färskost naturell
140 g Kvibille® ädel
100 g kantareller
1 krm salt
2 krm svartpeppar
4 grova småbröd

Gör så här

Skala och skär rotselleri och lök i bitar. Fräs dem med curry i 1 msk smör i en stor kastrull ca 3 min. Tillsätt vatten och fond, låt koka på medelvärme ca 5 min. Riv av grönkålen från stammen och finhacka. Tillsätt grönkålen och koka ytterligare ca 5 min. Tillsätt färskosten och hälften av ädelosten och mixa slät. Rensa svampen och stek den i en stekpanna med resten av smöret, salta och peppra. Toppa soppan med svampen och smula över resten av ädelosten. Servera med bröd.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.