12 skivor bröd, gärna
ljust surdegsbröd
2 - 3 skivade tomater
cheddarost
smör till stekning
Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 grön paprika
1 röd paprika
1 gul lök
1 påse fajitakrydda, ca 28 g
1. Hacka löken i tärningar och strimla kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den får färg.
2. Tillsätt paprikan och stek tills den mjuknar. Vänd i kycklingen och stek litet till. Tillsätt fajitakryddan och stek litet till, stäng av värmen och ställ åt sidan.
3. Lägg 1 - 2 skivor cheddarost på en brödskiva och lägg 2 skivor tomat ovanpå. Lägg kycklingfyllning över och avsluta med 1 - 2 ostskivor.
4. Lägg en brödskiva över och pressa lätt ihop mackan. Hetta upp en rejäl klick smör i en panna och stek mackorna ca 4 minuter/sida på medelhög värme.
6 dubbelmackor
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st