1 st gul lök, hackad
2 st vitlöksklyftor, pressade
--
8 dl vatten
600 g gröna ärtor
3 msk grönsaksfond
--
2 dl matgrädde
--
6 st skivor vitt bröd, i tärningar
30 g smör
1. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull.
2. Tillsatt vatten, ärtor och fonden. Låt koka upp och sjuda i någon minut.
3. Tillsatt grädde, krydda med salt och peppar. Mixa soppan slät med en
stavmixer, rör om och håll varmt.
4. Hetta upp smöret i en stekpanna. Lägg i brödtärningarna när smöret börjar bli brunt. Stek dem tills de är gyllengula och krispiga. Lägg krutongerna på hopvikt hushållspapper så att överflödigt fett sugs upp.
5. Servera soppan med krutongerna.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng