600 g kycklingfiléer
450 g fryst, tinad bladspenat
2,5 dl mellangrädde
0,5 msk dijonsenap
1 hönsbuljongtärning
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 msk vitvinsvinäger
2 dl riven parmesan
olja
salt
nymalen svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Krama vätskan ur spenaten och lägg den i en smord, ugnssäker form. Bryn kycklingfiléerna runtom i 1 msk olja, krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar och lägg kycklingen ovanpå spenaten.
3. Koka upp grädde, senap, buljongtärning, vitlök, vinäger, 0,5 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Häll såsen över kycklingen och strö över parmesan. Gratinera mitt i ugnen ca 25 minuter.
5. Servera med ris och sallad.
4 personer
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng