Placeholder

Gratinerad parmesankyckling

Ingredienser

600 g kycklingfiléer
450 g fryst, tinad bladspenat
2,5 dl mellangrädde
0,5 msk dijonsenap
1 hönsbuljongtärning
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 msk vitvinsvinäger
2 dl riven parmesan
olja
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Krama vätskan ur spenaten och lägg den i en smord, ugnssäker form. Bryn kycklingfiléerna runtom i 1 msk olja, krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar och lägg kycklingen ovanpå spenaten.

3. Koka upp grädde, senap, buljongtärning, vitlök, vinäger, 0,5 tsk salt och 1 krm peppar.

4. Häll såsen över kycklingen och strö över parmesan. Gratinera mitt i ugnen ca 25 minuter.

5. Servera med ris och sallad.

4 personer

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.