600 g kycklingfiléer
450 g fryst, tinad bladspenat
2,5 dl mellangrädde
0,5 msk dijonsenap
1 hönsbuljongtärning
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 msk vitvinsvinäger
2 dl riven parmesan
olja
salt
nymalen svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Krama vätskan ur spenaten och lägg den i en smord, ugnssäker form. Bryn kycklingfiléerna runtom i 1 msk olja, krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar och lägg kycklingen ovanpå spenaten.
3. Koka upp grädde, senap, buljongtärning, vitlök, vinäger, 0,5 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Häll såsen över kycklingen och strö över parmesan. Gratinera mitt i ugnen ca 25 minuter.
5. Servera med ris och sallad.
4 personer
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…