Placeholder

Gratinerad kyckling på risbädd

Ingredienser

1 stor kyckling
vatten
salt
6 vitpepparkorn
2 nejlikor
3 gula lökar
4 dl risgryn
8 dl buljong

Sås:
3 msk smör
3 tsk curry
eller 1 - 2 burkar champinjoner
5 msk vetemjöl
6 dl buljong
2 dl grädde
1 äggula
1 dl riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 275 grader.

2. Tina kycklingen. Lägg den i en kastrull, häll på vatten så att det täcker kycklingen och tillsätt salt, 2 tsk/liter. Låt alltsammans koka upp och skumma.

3. Tillsätt kryddorna och löken skuren i klyftor. Koka ca 30 minuter. Låt helst kycklingen kallna i spadet.

4. Stycka kycklingen och ta bort alla ben och ev skinnet. Skär köttet i bitar. Koka upp 8 dl buljong, lägg i riset och koka 18 minuter eller tills det är färdigt. Bred ut det på ett stort, smort, eldfast fat. Lägg kycklingköttet ovanpå.

5. Sås:
Fräs curry eller svamp i smöret en liten stund. Strö över mjölet och låt det fräsa med. Späd med buljong och grädde. Smaksätt champinjonsåsen med litet tomatpuré. Red till sist av med äggula uppvispad i litet grädde.

6. Häll såsen över ris och kött, strö på riven ost och gratinera 10 - 15 minuter. Denna rätt kan göras i ordning i förväg och gratineras i sista stund.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.