1 stor kyckling
vatten
salt
6 vitpepparkorn
2 nejlikor
3 gula lökar
4 dl risgryn
8 dl buljong
Sås:
3 msk smör
3 tsk curry
eller 1 - 2 burkar champinjoner
5 msk vetemjöl
6 dl buljong
2 dl grädde
1 äggula
1 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 275 grader.
2. Tina kycklingen. Lägg den i en kastrull, häll på vatten så att det täcker kycklingen och tillsätt salt, 2 tsk/liter. Låt alltsammans koka upp och skumma.
3. Tillsätt kryddorna och löken skuren i klyftor. Koka ca 30 minuter. Låt helst kycklingen kallna i spadet.
4. Stycka kycklingen och ta bort alla ben och ev skinnet. Skär köttet i bitar. Koka upp 8 dl buljong, lägg i riset och koka 18 minuter eller tills det är färdigt. Bred ut det på ett stort, smort, eldfast fat. Lägg kycklingköttet ovanpå.
5. Sås:
Fräs curry eller svamp i smöret en liten stund. Strö över mjölet och låt det fräsa med. Späd med buljong och grädde. Smaksätt champinjonsåsen med litet tomatpuré. Red till sist av med äggula uppvispad i litet grädde.
6. Häll såsen över ris och kött, strö på riven ost och gratinera 10 - 15 minuter. Denna rätt kan göras i ordning i förväg och gratineras i sista stund.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria