Placeholder

Gratinerad curryfilé i 70-talsstil

Ingredienser

600 g fläsk(ytter)filé i skivor
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk vetemjöl
1 purjolök i bitar
2 bananer i skivor
3 dl vispgrädde
2 tsk gul curry
2 dl riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Stek köttet i smör och krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnsform och pudra över mjölet. Strö över purjolök, paprika och bananer.

3. Vispa grädden och blanda med curry. Fördela detta över kött och grönsaker, strö över osten och gratinera 15 - 20 minuter.

4. Servera med ris, jordnötter, mango chutney och sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr