150 g rumsvarmt smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsgryn
1 tsk bakpulver
1 tsk hela, mortlade anisfrön
finrivet skal av 2 clementiner
eller annan småcitrus
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker mjukt och smidigt. Rör ihop mjöl, grahamsgryn, bakpulver och anisfrön. Blanda ned mjölet i smöret tillsammans med finrivet clementinskal och rör ihop till en smidig deg.
3. Rulla 20 små bollar av kakdegen och lägg på en bakpappersklädd plåt. Tryck till kakorna lätt. Grädda mitt i ugnen 12 - 15 minuter och låt svalna på plåten.
20 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng