Placeholder

Gourmetmorsans kycklinggratäng

Ingredienser

4 - 6 kycklingfiléer, delade på längden
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk hackad persilja
8 - 10 soltorkade tomater
125 g bacon, skuret i bitar
2 dl crème fraîche
1 dl mjölk
150 g champinoner
100 g färskost med vitlök
1 msk kycklingfond
2 dl västerbottenost

Gör så här

1. Dela kycklingfiléerna på mitten på längden. Stek dem i stekpanna, salta och peppra. Lägg dem i en ugnsfast form.

2. Dela champinjonerna och stek dem med baconbitarna. Lägg dem ovanpå kycklingen.

3. Blanda crème fraîche, mjölk, grädde och vitlöksost i en bunke. Rör om. Blanda i hackad persilja och tillsätt kycklingfond. Fördela de soltorkade tomaterna ovanpå kycklingen, häll över gräddblandningen och strö över riven ost.

4. Gratinera i 200 grader 25 - 30 minuter tills rätten fått fin färg.

5. Servera med ris, pasta eller klyftpotatis och sallad.

4 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr