4 - 6 kycklingfiléer, delade på längden
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk hackad persilja
8 - 10 soltorkade tomater
125 g bacon, skuret i bitar
2 dl crème fraîche
1 dl mjölk
150 g champinoner
100 g färskost med vitlök
1 msk kycklingfond
2 dl västerbottenost
1. Dela kycklingfiléerna på mitten på längden. Stek dem i stekpanna, salta och peppra. Lägg dem i en ugnsfast form.
2. Dela champinjonerna och stek dem med baconbitarna. Lägg dem ovanpå kycklingen.
3. Blanda crème fraîche, mjölk, grädde och vitlöksost i en bunke. Rör om. Blanda i hackad persilja och tillsätt kycklingfond. Fördela de soltorkade tomaterna ovanpå kycklingen, häll över gräddblandningen och strö över riven ost.
4. Gratinera i 200 grader 25 - 30 minuter tills rätten fått fin färg.
5. Servera med ris, pasta eller klyftpotatis och sallad.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng