1,5 l plommon, 750 g
0,75 dl farin
1 tsk vaniljsocker
Deg:
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,75 dl socker
125 g smör i bitar
1 ägg
1 dl mjölk
Garnering:
1 msk florsocker
1 krm malen kanel
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skölj, halvera och kärna ur plommonen. Lägg dem med den kupiga sidan ned i en ugnssäker form. Strö på farin.
3. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Tillsätt smöret och arbeta blandningen med fingrarna tills allt är en smulig massa. Tillsätt ägg och mjölk och rör till en slät smet.
4. Klicka ut smeten över plommonen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Blanda florsocker och kanel och dofta över vid serveringen.
Ca 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng