15 medelstora vinterpotatis
500 g strimlad skinka eller kassler
2 purjolökar
7 dl mjölk
3 dl valfri grädde
2 dl riven ost
0,5 dl ströbröd
salt
peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och skiva potatisen och låt den torka på en handduk. Hacka skinkan och skiva purjolöken.
3. Smörj en stor ugnsfast form, 30 x 40 cm, och varva potatis, purjo och skinka. Krydda mellan varven med salt och peppar. Häll över mjölken och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
4. Ta ut formen, häll på grädden och toppa med riven ost och ströbröd. Gratinera ytterligare 15 - 20 minuter eller tills potatisen är mjuk. Låt formen stå till sig 10 - 15 minuter före servering, då blir lådan som godast.
12 - 14 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng