Placeholder

Godaste purjolådan

Ingredienser

15 medelstora vinterpotatisar
500 g strimlad skinka eller kassler
2 purjolökar
7 dl mjölk
3 dl grädde
2 dl riven ost
0,5 dl ströbröd
salt
peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en stor ugnsfast form, 30 x 40 cm.

2. Skala och skiva potatisen och låt den torka på en handduk. Hacka skinkan och skiva purjolöken. Varva potatis, purjo och skinka i formen. Krydda mellan varven med salt och peppar. Häll över mjölken.

3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter, ta ut formen, häll på grädden och toppa med riven ost och ströbröd. Gratinera 15 - 20 minuter till eller tills potatisen är mjuk.

4. Låt formen stå till sig ca 10 - 15 minuter före servering, då blir den som godast.

12 - 14 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.