15 medelstora vinterpotatisar
500 g strimlad skinka eller kassler
2 purjolökar
7 dl mjölk
3 dl grädde
2 dl riven ost
0,5 dl ströbröd
salt
peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en stor ugnsfast form, 30 x 40 cm.
2. Skala och skiva potatisen och låt den torka på en handduk. Hacka skinkan och skiva purjolöken. Varva potatis, purjo och skinka i formen. Krydda mellan varven med salt och peppar. Häll över mjölken.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter, ta ut formen, häll på grädden och toppa med riven ost och ströbröd. Gratinera 15 - 20 minuter till eller tills potatisen är mjuk.
4. Låt formen stå till sig ca 10 - 15 minuter före servering, då blir den som godast.
12 - 14 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng