125 g smör
3 dl havregryn
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
äpple + kanel
rabarber + socker
blåbär, vinbär, hallon e t c
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Rör ned havregryn, socker, vetemjöl och bakpulver direkt i kastrullen. Platta ut hälften av smuldegen i botten på en smord pajform.
3. Lägg på valfri fyllning och smula resten av degen över fyllningen. Grädda ca 25 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng