500 g färskt bogfläsk eller fläskfilé
2 msk smör
2 gula lökar
1 röd paprika
100 g färska champinjoner
3 - 4 morötter
salt
vitpeppar
1 tsk timjan
3 dl buljong
2 äpplen
2 msk vetemjöl
1 - 2 dl vitt eller rött vin
1. Skär köttet i små bitar eller skivor och bryn det i väl upphettat smör. Lägg över köttet i en gryta, bryn löken lätt i smöret som finns kvar och fräs också upp strimlad paprika, svamp och slantade morötter innan de läggs i grytan med köttet. Salta, peppra och strö på timjan.
2. Tillsätt buljongen och låt grytan småputtra under lock tills köttet känns mört.
3. Lägg i äpplena, skalade och skurna i klyftor, mot slutet av koktiden. Red av skyn från grytan med litet vetemjöl och smaka av med vinet.
4. Servera med kokt ris eller potatis och en sallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Äppeldricka
Äppeldricka
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…