Placeholder

Goda fläskgrytan

Ingredienser

500 g färskt bogfläsk eller fläskfilé
2 msk smör
2 gula lökar
1 röd paprika
100 g färska champinjoner
3 - 4 morötter
salt
vitpeppar
1 tsk timjan
3 dl buljong
2 äpplen
2 msk vetemjöl
1 - 2 dl vitt eller rött vin

Gör så här

1. Skär köttet i små bitar eller skivor och bryn det i väl upphettat smör. Lägg över köttet i en gryta, bryn löken lätt i smöret som finns kvar och fräs också upp strimlad paprika, svamp och slantade morötter innan de läggs i grytan med köttet. Salta, peppra och strö på timjan.

2. Tillsätt buljongen och låt grytan småputtra under lock tills köttet känns mört.

3. Lägg i äpplena, skalade och skurna i klyftor, mot slutet av koktiden. Red av skyn från grytan med litet vetemjöl och smaka av med vinet.

4. Servera med kokt ris eller potatis och en sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.