Till en ugnsplåt eller 2 runda pizzor
3dl fingervarmt vatten
1 msk havssalt
0.5 dl olja
50 gr jäst
ca 6-7 dl finax mjölmix " den röda förpackningen "
plus ev någon dl till utbakningen om det behövs.
1 . värm vattnet till fingervarmt dvs 37 grader.
2. smula jästen i en bunke och tillsätt salt +vatten och oljan.
3. rör ner mjöl tills degen känns fast men ändå luftig. " använd hellre för lite mjöl i detta skede då det är lättare att tillsätta vid utbakningen".
4. låt jäsa ca 40 minuter och förbered under tiden vad du vill ha på din pizza.
5. jag brukar lägga ett bakplåtspapper på ugnsplåten och bara trycka ut degen med fingrarna som är lätt mjölade. lägg på fyllning och grädda .
Är en supergod och enkel Pizza deg att göra och även de som inte äter glutenfritt älskar den.
tips
går även bra att göra ex vitlöksbröd av i långpanna. Tog vitlökssmör och mosarella ost och det blev supergott
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Pizza margarita
Förvärm din ugn till 250°C (475°F) eller så varmt som din ugn går. Kavla ut…
Galette/ Pizza med tomat och rödbeta
Värm ugnen till 200°. Skär rödbetorna och alla tomater i skivor. Rör ihop creme fraiche…
Glutenfria frukostfrallor
Rör ner fiberhusk i vatten eller mjölk. Blanda ordentligt och låt stå och svälla i…
Glutenfri Grönsakspizza /kreatör Kristina andersson
1. Mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda mjölet med fiberhusk, bakpulver och salt. Mixa broccolin…
Alternativa pajskal Glutenfria med kikärtor / fröer / färskost / mozarella / mandelmjöl
1 och 2 Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform,…
Glutenfri Rödbetspaj med fetaost och rosmarin
Pajskal: Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av väl. Mixa till ett fint mjöl.…
Napolitansk Pizza
Ca 8 st 1. Lös upp jästen i kallt kranvatten. Tillsätt mjöl, salt och olivolja,…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier