Placeholder

god Pizza deg glutenfri

Ingredienser

Till en ugnsplåt eller 2 runda pizzor

3dl fingervarmt vatten
1 msk havssalt
0.5 dl olja
50 gr jäst
ca 6-7 dl finax mjölmix " den röda förpackningen "
plus ev någon dl till utbakningen om det behövs.

Gör så här

1 . värm vattnet till fingervarmt dvs 37 grader.
2. smula jästen i en bunke och tillsätt salt +vatten och oljan.
3. rör ner mjöl tills degen känns fast men ändå luftig. " använd hellre för lite mjöl i detta skede då det är lättare att tillsätta vid utbakningen".
4. låt jäsa ca 40 minuter och förbered under tiden vad du vill ha på din pizza.
5. jag brukar lägga ett bakplåtspapper på ugnsplåten och bara trycka ut degen med fingrarna som är lätt mjölade. lägg på fyllning och grädda .
Är en supergod och enkel Pizza deg att göra och även de som inte äter glutenfritt älskar den.
tips
går även bra att göra ex vitlöksbröd av i långpanna. Tog vitlökssmör och mosarella ost och det blev supergott

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Pizza margarita

Förvärm din ugn till 250°C (475°F) eller så varmt som din ugn går. Kavla ut…

Napolitansk Pizza

Ca 8 st 1. Lös upp jästen i kallt kranvatten. Tillsätt mjöl, salt och olivolja,…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.