Placeholder

Glutenfri fudgekaka med fudgeglasyr eller kokosknäck

Ingredienser

Fudgekakan:
200g smör
3dl socker
2st ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2dl glutenfritt mjöl
1tsk bakpulver

Fudgeglasyr:
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk sirap
100 gram Mörk blockchoklad
100 gram smör

Eller...

Kokosknäck:
75g smör
2dl socker
1dl sirap
1,5 dl grädde
200g kokos

Gör så här

Kladdkakan
1. Klä en form med bakplåtspapper
2. Smält smör och rör ner socker och ägg
3. Häll i alla torrvaror
4. Bred ut i formen och grädda i ugn i 175 grader i 15-20 min.
5. När kakan är klar så får den svalna.

Topping (fudge eller kokosknäcken)
6. Blanda samman alla ingredienser till kokosknäcken eller fudgen i en kastrull och låt sjuda.
7. Bred ut knäcken över kakan och låt svalna.

Voila! En dröm är skapt! Den är godast kall!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.