1 kg benfri kalvstek, nötstek av bog
eller fransyska
50 g smör
0,5 msk salvia
2 krm vitpeppar
Sås:
4 dl sky
buljong
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
0,5 dl vatten
salt
peppar
soya
ev vinbärsgelé
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör ihop smör och kryddor. Bred smöret runt steken. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen, använd termometer och ta ut köttet när den visar 70 - 75 grader. Det tar ca 1,5 timme och beror på hur rosa du vill ha köttet.
3. Mät upp och sila ned skyn till såsen i en kastrull. Tillsätt buljong och vispgrädde. Rör ut mjölet i litet vatten. Koka upp såsen och häll i redningen under vispning. Låt koka på svag värme 3 - 5 minuter.
4. Smaka av med kryddor och ev litet vinbärsgelé. Servera med potatis, kokta grönsaker, pressgurka och mer gelé.
8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…