Placeholder

Gammaldags stek

Ingredienser

1 kg benfri kalvstek, nötstek av bog
eller fransyska
50 g smör
0,5 msk salvia
2 krm vitpeppar

Sås:
4 dl sky
buljong
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
0,5 dl vatten
salt
peppar
soya
ev vinbärsgelé

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör ihop smör och kryddor. Bred smöret runt steken. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen, använd termometer och ta ut köttet när den visar 70 - 75 grader. Det tar ca 1,5 timme och beror på hur rosa du vill ha köttet.

3. Mät upp och sila ned skyn till såsen i en kastrull. Tillsätt buljong och vispgrädde. Rör ut mjölet i litet vatten. Koka upp såsen och häll i redningen under vispning. Låt koka på svag värme 3 - 5 minuter.

4. Smaka av med kryddor och ev litet vinbärsgelé. Servera med potatis, kokta grönsaker, pressgurka och mer gelé.

8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.