Placeholder

Gammaldags fruktkräm

Ingredienser

1 l vatten
ca 20 torkade aprikoser
ca 20 torkade katrinplommon
1 - 2 syrliga äpplen
1 kanelstång
1 msk potatismjöl

Gör så här

1. Lägg aprikoser och katrinplommon i en kastrull med vatten. Låt stå på svag värme 10 minuter. Klipp sedan aprikoserna i bitar och koka frukten igen ca 10 minuter.

2. Skala och tärna äpplena och lägg ned tillsammans med socker och kanelstång. Låt koka tills äpplena mjuknat litet och smaka ev av med mer socker. Ta bort kanelstången.

3. Rör ut potatismjölet i 0,5 dl vatten, häll det i krämen och låt koka upp igen medan du rör om i botten.

4. Häll upp i en skål, strö en aning socker över och låt svalna.

5. Servera med söta småskorpor och iskall gräddmjölk.

4 - 5 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.