1 l vatten
ca 20 torkade aprikoser
ca 20 torkade katrinplommon
1 - 2 syrliga äpplen
1 kanelstång
1 msk potatismjöl
1. Lägg aprikoser och katrinplommon i en kastrull med vatten. Låt stå på svag värme 10 minuter. Klipp sedan aprikoserna i bitar och koka frukten igen ca 10 minuter.
2. Skala och tärna äpplena och lägg ned tillsammans med socker och kanelstång. Låt koka tills äpplena mjuknat litet och smaka ev av med mer socker. Ta bort kanelstången.
3. Rör ut potatismjölet i 0,5 dl vatten, häll det i krämen och låt koka upp igen medan du rör om i botten.
4. Häll upp i en skål, strö en aning socker över och låt svalna.
5. Servera med söta småskorpor och iskall gräddmjölk.
4 - 5 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…