3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mandelmassa
Fyllning:
2 stora äpplen
2 msk smör
2 msk socker
2 tsk malen kanel
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt. Smält smöret och rör i mjölken. Blanda det med äggsmeten.
3. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned det i smeten. Tillsätt riven mandelmassa.
4. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Stek dem i smör, socker och kanel tills de fått stekyta och börjar mjukna. Blanda äppelbitarna med smeten och fyll en smord och bröad sockerkaksform. Grädda mitt i ugnen 25 - 30 minuter. Pröva med sticka, den ska inte vara kladdig.
5. Låt kakan svalna något och stjälp upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng