Placeholder

Gammaldags äppelkaka

Ingredienser

3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mandelmassa

Fyllning:
2 stora äpplen
2 msk smör
2 msk socker
2 tsk malen kanel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt. Smält smöret och rör i mjölken. Blanda det med äggsmeten.

3. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned det i smeten. Tillsätt riven mandelmassa.

4. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Stek dem i smör, socker och kanel tills de fått stekyta och börjar mjukna. Blanda äppelbitarna med smeten och fyll en smord och bröad sockerkaksform. Grädda mitt i ugnen 25 - 30 minuter. Pröva med sticka, den ska inte vara kladdig.

5. Låt kakan svalna något och stjälp upp den på en tallrik eller ett brödgaller.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr