Placeholder

Fyllda persikor i ugn

Ingredienser

4 riktigt stora persikor

Fyllning:
25 g smör
2 msk farin
1 litet ägg
1 dl riven mandelmassa
eller grovt krossade mandelkakor
2 msk apelsinjuice

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Koka upp litet vatten i en kastrull och doppa persikorna i det kokande vattnet 1 minut. Dra av skalet, halvera och kärna ur dem.

3. Blanda samman smör och farin till en lös massa. Blanda ned äggulan. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ned den. Blanda riven mandelmassa eller krossade kakor med juice. Rör ned detta i äggsmeten och lägg fyllningen i persikohalvorna.

4. Ställ persikorna på ett smort, ugnssäkert fat som du sedan kan sätta direkt på bordet. Häll några msk vatten i fatet och baka i ugnen ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.

5. Gott att servera med vispad grädde, glass eller crème fraîche.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.