4 riktigt stora persikor
Fyllning:
25 g smör
2 msk farin
1 litet ägg
1 dl riven mandelmassa
eller grovt krossade mandelkakor
2 msk apelsinjuice
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Koka upp litet vatten i en kastrull och doppa persikorna i det kokande vattnet 1 minut. Dra av skalet, halvera och kärna ur dem.
3. Blanda samman smör och farin till en lös massa. Blanda ned äggulan. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ned den. Blanda riven mandelmassa eller krossade kakor med juice. Rör ned detta i äggsmeten och lägg fyllningen i persikohalvorna.
4. Ställ persikorna på ett smort, ugnssäkert fat som du sedan kan sätta direkt på bordet. Häll några msk vatten i fatet och baka i ugnen ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.
5. Gott att servera med vispad grädde, glass eller crème fraîche.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…