4 kycklinglår med ben, helst
med skinn, ca 600 g
1 knippe bladpersilja
200 g naturell färskost
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
Potatisklyftor:
600 g potatis
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär en djup skåra i varje kycklinglår. Hacka hälften av persiljan och blanda med färskosten. Skala och pressa i vitlöken och fördela osten i kycklingen
3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Stek mitt i ugnen 20 - 25 minuter tills kycklingen är genomstekt. Håll varmt under folie.
4. Skala och klyfta potatisen. Blanda med olivolja på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga potatisen mitt i ugnen 20 - 25 minuter. Salta och garnera med resten av persiljan.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria