Placeholder

Fyllda kycklinglår med potatisklyftor

Ingredienser

4 kycklinglår med ben, helst
med skinn, ca 600 g
1 knippe bladpersilja
200 g naturell färskost
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar

Potatisklyftor:
600 g potatis
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär en djup skåra i varje kycklinglår. Hacka hälften av persiljan och blanda med färskosten. Skala och pressa i vitlöken och fördela osten i kycklingen

3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Stek mitt i ugnen 20 - 25 minuter tills kycklingen är genomstekt. Håll varmt under folie.

4. Skala och klyfta potatisen. Blanda med olivolja på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga potatisen mitt i ugnen 20 - 25 minuter. Salta och garnera med resten av persiljan.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.