6 frukostkorvar eller lunchkorvar
3 dl grädde
4 msk senap
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
2,5 msk bostongurka
1 tomat, hackad i småbitar
7 cm färsk gurka, hackad i småbitar
1,5 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skär ett längsgående snitt i korvarna, inte helt igenom. Blanda alla ingredienserna till såsen. Rör om tills senapen blandats med grädden. Smaka av, ta mer senap, salt och peppar om det behövs.
3. Blanda hackad tomat och färsk gurka med bostongurka och hälften av den rivna osten. Rör om.
4. Fyll korvarna och lägg dem i en ugnssäker form. Om det blir fyllning över, lägg den runt korvarna.
5. Rör om i såsen och häll den över korvarna. Strö över resten av den rivna osten. Gratinera i ugnen ca 20 minuter eller tills korven är genomvarm och såsen börjat puttra.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Korv stroganoff extra allt
En lyxigare variant på vardagsklassikern korv stroganoff med kryddig kabanoss, färska söta tomater och saltgurka…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng