1 falukorv, ca 800 g
1 stor purjolök
senap
chilisås
0,5 gul lök
200 g småtomater
2 saltgurkor
syltlök
timjan
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
ost
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en ugnsfast form. Strimla purjolöken och täck botten med den. Dela falukorven på mitten och snitta den längs med.
3. Bred ut senap och chilisås i snittytan. Lägg korven på purjolöksbädden. Salta och peppra. Strimla löken tunt och fördela i korven.
4. Halvera tomaterna och lägg i korven. Skär saltgurkan i stavar och lägg även dem i korven. Krydda med litet timjan.
5. Blanda grädde och mjölk och häll i formen. Strö över rikligt med riven ost. Gratinera 30 minuter och servera med potatismos.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng