1 falukorv, ca 800 g
1 stor purjolök
senap
chilisås
0,5 gul lök
200 g småtomater
2 saltgurkor
syltlök
timjan
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
ost
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en ugnsfast form. Strimla purjolöken och täck botten med den. Dela falukorven på mitten och snitta den längs med.
3. Bred ut senap och chilisås i snittytan. Lägg korven på purjolöksbädden. Salta och peppra. Strimla löken tunt och fördela i korven.
4. Halvera tomaterna och lägg i korven. Skär saltgurkan i stavar och lägg även dem i korven. Krydda med litet timjan.
5. Blanda grädde och mjölk och häll i formen. Strö över rikligt med riven ost. Gratinera 30 minuter och servera med potatismos.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…