Placeholder

Fylld falukorv på purjolöksbädd

Ingredienser

1 falukorv, ca 800 g
1 stor purjolök
senap
chilisås
0,5 gul lök
200 g småtomater
2 saltgurkor
syltlök
timjan
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smörj en ugnsfast form. Strimla purjolöken och täck botten med den. Dela falukorven på mitten och snitta den längs med.

3. Bred ut senap och chilisås i snittytan. Lägg korven på purjolöksbädden. Salta och peppra. Strimla löken tunt och fördela i korven.

4. Halvera tomaterna och lägg i korven. Skär saltgurkan i stavar och lägg även dem i korven. Krydda med litet timjan.

5. Blanda grädde och mjölk och häll i formen. Strö över rikligt med riven ost. Gratinera 30 minuter och servera med potatismos.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.