4 skivor mört innanlår av nöt,
500 - 600 g
salt, peppar
smör
Fyllning:
1 gul lök
1 skiva rökt skinka
100 g champinjoner
2 tomater
smör
salt, peppar, vitlökssalt
4 äggulor
1. Bulta ut köttskivorna så tunt som möjligt. Strö salt och peppar på den sida som ligger uppåt.
2. Hacka lök och skinka fint. Ansa champinjonerna och skär dem i tunna skivor. Skålla och skala tomaterna, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i tärningar.
3. Fräs alltsammans i smör, strö på salt och peppar och även en aning vitlökssalt.
4. Lägg fyllningen på den ena halvan av varje biff. Gör en fördjupning i fyllningen och häll försiktigt dit en äggula. Lägg den andra biffhalvan över och fäst med ett par tandpetare, så att fyllningen hålls innanför.
5. Stek biffarna i väl brynt smör ca 4 minuter/sida, strö på salt och peppar och servera.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng