125 g smör
2,5 dl socker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
Chokladtryffel:
1,5 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
0,5 tsk smör
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakpapper i en form, ca 18 x 25 cm, eller smörj och bröa den. Du kan också använda en rund form, 23 - 24 cm.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i formen och bred ut den. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter och låt den svalna i formen.
4. Chokladtryffel:
Koka ihop grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om.
5. Häll tryffeln i en skål och låt den stå och tjockna i kylen någon timme, men inte stelna. Rör om då och då.
6. Bred ut tryffeln på kakan när den tjocknat och blivit bredbar. Skär upp kakan i rutor, ca 5 x 4. Strö ev över litet flingsalt när de svalnat.
Ca 20 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng