BOTTEN
1dl cashewnötter
1dl kokosflingor
1 nypa salt
2msk kakao
8st dadlar
JORDNÖTSFYLLNING
230g jordnötssmör
3st bananer, mogna
2tsk vaniljpulver
1 nypa salt
50g kokosolja
2 msk agavesirap (kan uteslutas)
BOTTEN
Lägg cashewnötterna och kokosflingorna i en matberedare och mixa dem tills de är fint hackade.Tillsätt resten av ingredienserna till bottnen och mixa till en smulig deg.
Tryck ut degen i en rund form, ca 20cm i diameter.
JORDNÖTSFYLLNINGEN
Lägg bananer och jordnötssmör i matberedare och mixa till en jämn kräm. Tillsätt övriga ingredienser och mixa mycket noga så att det blir en helt jämn smet.
Häll över smeten i formen och bred ut den ordentligt i kanterna.
Frys pajen i minst två timmar eller tills den är fast i konsistensen.
Nu kan du täcka formen med plast och fortsätta att ha den i frysen eller ta upp och servera. Den klarar sig fint i kylskåpet i någon timme efter att den har varit fryst. Men den tinar fort och går relativt lätt att skära även fryst ifall du bara vill plocka upp en portion eller två.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
NOD XL Slim airfryer 5 liter
Värde 999 kr
Tävla här
Stäng