Placeholder

Fryst jordnötspaj

Ingredienser

BOTTEN

1dl cashewnötter
1dl kokosflingor
1 nypa salt
2msk kakao
8st dadlar

JORDNÖTSFYLLNING

230g jordnötssmör
3st bananer, mogna
2tsk vaniljpulver
1 nypa salt
50g kokosolja
2 msk agavesirap (kan uteslutas)

Gör så här

BOTTEN

Lägg cashewnötterna och kokosflingorna i en matberedare och mixa dem tills de är fint hackade.Tillsätt resten av ingredienserna till bottnen och mixa till en smulig deg.

Tryck ut degen i en rund form, ca 20cm i diameter.

JORDNÖTSFYLLNINGEN

Lägg bananer och jordnötssmör i matberedare och mixa till en jämn kräm. Tillsätt övriga ingredienser och mixa mycket noga så att det blir en helt jämn smet.

Häll över smeten i formen och bred ut den ordentligt i kanterna.

Frys pajen i minst två timmar eller tills den är fast i konsistensen.

Nu kan du täcka formen med plast och fortsätta att ha den i frysen eller ta upp och servera. Den klarar sig fint i kylskåpet i någon timme efter att den har varit fryst. Men den tinar fort och går relativt lätt att skära även fryst ifall du bara vill plocka upp en portion eller två.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.