100 g smör
2 dl socker
1 ägg
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
valfri frukt
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form, ju större desto mer smak och ju mindre desto saftigare.
2. Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna till en fin och slät smet. Häll smeten i formen och bred ut den om det behövs.
3. Om du väljer äpplen eller någon annan frukt med samma storlek ska du skiva frukten i lagom stora delar. Om du väljer mindre bär eller frukter behöver du inte göra något med dem.
4. Pressa ned frukten jämnt i smeten och utnyttja utrymmet. Om du vill kan du hälla kanel och socker över kakan för mer smak.
5. Grädda mitt i ugnen 45 minuter. Servera gärna med vaniljsås.
5 - 8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng