1 stor fläskfilé, ca 700 g
1 stor grön paprika
3 stora, väl mogna tomater
2 stora gula lökar
salt
sellerisalt
paprikapulver
nymalen vitpeppar
vetemjöl till redning
smör till stekning
2 dl tjock grädde
mjölk att späda med
1. Putsa och skär filén i lagom tjocka skivor. Krydda dem väl. Smält ett par msk smör i en eldfast gryta och lägg i tunnhyvlad lök, grovhackade tomater samt urkärnad och finstrimlad paprika.
2. Den goda röran får puttra mjuk på svag värme medan köttet steks vackert brunt i stekpannan. Det flyttas därefter över i grytan med paprikablandningen. Dofta över ett par tsk vetemjöl och vänd försiktigt ned det.
3. Späd med den tjocka grädden och låt grytan puttra samman till den rätta, gudomligt doftande simmigheten. Skulle den bli för tjockflytande går det utmärkt att späda med aningen mjölk om den tjocka grädden tagit slut.
4. Servera direkt ur grytan med nykokt potatis, överströdd med persilja.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng