Placeholder

Fru Danas fläskfilégryta

Ingredienser

1 stor fläskfilé, ca 700 g
1 stor grön paprika
3 stora, väl mogna tomater
2 stora gula lökar
salt
sellerisalt
paprikapulver
nymalen vitpeppar
vetemjöl till redning
smör till stekning
2 dl tjock grädde
mjölk att späda med

Gör så här

1. Putsa och skär filén i lagom tjocka skivor. Krydda dem väl. Smält ett par msk smör i en eldfast gryta och lägg i tunnhyvlad lök, grovhackade tomater samt urkärnad och finstrimlad paprika.

2. Den goda röran får puttra mjuk på svag värme medan köttet steks vackert brunt i stekpannan. Det flyttas därefter över i grytan med paprikablandningen. Dofta över ett par tsk vetemjöl och vänd försiktigt ned det.

3. Späd med den tjocka grädden och låt grytan puttra samman till den rätta, gudomligt doftande simmigheten. Skulle den bli för tjockflytande går det utmärkt att späda med aningen mjölk om den tjocka grädden tagit slut.

4. Servera direkt ur grytan med nykokt potatis, överströdd med persilja.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.