1 stor fläskfilé, ca 700 g
1 stor grön paprika
3 stora, väl mogna tomater
2 stora gula lökar
salt
sellerisalt
paprikapulver
nymalen vitpeppar
vetemjöl till redning
smör till stekning
2 dl tjock grädde
mjölk att späda med
1. Putsa och skär filén i lagom tjocka skivor. Krydda dem väl. Smält ett par msk smör i en eldfast gryta och lägg i tunnhyvlad lök, grovhackade tomater samt urkärnad och finstrimlad paprika.
2. Den goda röran får puttra mjuk på svag värme medan köttet steks vackert brunt i stekpannan. Det flyttas därefter över i grytan med paprikablandningen. Dofta över ett par tsk vetemjöl och vänd försiktigt ned det.
3. Späd med den tjocka grädden och låt grytan puttra samman till den rätta, gudomligt doftande simmigheten. Skulle den bli för tjockflytande går det utmärkt att späda med aningen mjölk om den tjocka grädden tagit slut.
4. Servera direkt ur grytan med nykokt potatis, överströdd med persilja.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk