100 g smör
3 msk socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
3 rabarberstjälkar
0,5 dl socker
1 msk bakpulver
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Rör ned socker, mjöl och havregryn.
3. Lägg rabarbern i en smord form och strö över socker blandat med potatismjöl. Fördela smuldegen över rabarbern. Grädda mitt i ugnen tills smuldegen fått fin färg, 15 - 20 minuter.
4. Servera med vaniljsås, grädde eller halvsmält glass.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…