3 ägg
1,5 dl socker
5 rivna bittermandlar
2 krm salt
rivet skal av 0,5 apelsin
1 msk pressad citronsaft
1,75 dl Kesella
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
0,5 dl lemon curd
0,75 dl Kesella
2 msk strimlat apelsinskal
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en rund kakform, ca 24 cm i diameter.
2. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Rör i bittermandel, salt, apelsinskal, citronsaft, Kesella och mjöl blandat med bakpulver.
3. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna.
4. Rör ut lemon curd i litet av Kesellan. Rör ned resten. Bred glasyren över kakan och garnera med strimlat apelsinskal och ev citronmeliss.
8 - 10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng