Placeholder

Fräscha citruskakan

Ingredienser

3 ägg
1,5 dl socker
5 rivna bittermandlar
2 krm salt
rivet skal av 0,5 apelsin
1 msk pressad citronsaft
1,75 dl Kesella
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr:
0,5 dl lemon curd
0,75 dl Kesella
2 msk strimlat apelsinskal

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en rund kakform, ca 24 cm i diameter.

2. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Rör i bittermandel, salt, apelsinskal, citronsaft, Kesella och mjöl blandat med bakpulver.

3. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna.

4. Rör ut lemon curd i litet av Kesellan. Rör ned resten. Bred glasyren över kakan och garnera med strimlat apelsinskal och ev citronmeliss.

8 - 10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.