3 ägg
1,5 dl socker
5 rivna bittermandlar
2 krm salt
rivet skal av 0,5 apelsin
1 msk pressad citronsaft
1,75 dl Kesella
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
0,5 dl lemon curd
0,75 dl Kesella
2 msk strimlat apelsinskal
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en rund kakform, ca 24 cm i diameter.
2. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Rör i bittermandel, salt, apelsinskal, citronsaft, Kesella och mjöl blandat med bakpulver.
3. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna.
4. Rör ut lemon curd i litet av Kesellan. Rör ned resten. Bred glasyren över kakan och garnera med strimlat apelsinskal och ev citronmeliss.
8 - 10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk