25 gram färsk jäst
3 1/2 dl vatten
1 msk socker
20 gram rumsvarmt smör
1 1/2 tsk salt
1 ägg
10 1/2 dl vetemjöl special
Topping
Uppvispat ägg
Vallmofrön
Smula jästen i en bunke. Assistent krävs. Tillsätt vatten och se till att jästen löser upp sig i vattnet. Tillsätt därefter socker smör, ägg ochca 2-3 dl vetemjöl. Slå på assistenten och låt allt blandas. Tillsätt sedan salt och resterandemängd mjöl lite i taget tills du fått en fin deg. Knåda degen ca 5 minuter och tillsätt lite till mjöl om det behövs om den är kletig. Därefter arbetar du degen i maskinen ca 12- 15 minuter tills du fått en elastisk deg. Degen ska liksom bli seg.
Dela degen 15 lika stora bitar och forma till runda bollar.
Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem en bit ifrån varandra. Lägg dem gärna på 2 plåtar.
Pensla brödet och strö på vallmofrö. Sätt in i ugnen den ska vara kall. Låt bröden jäsa i en timma sätt in en skål med varmt vatteni botten av ugnen såfår du fin jästningen. Ta ut bröden ur ugnen och låt jäsa utanför ugnenmedanugnen blir varm. Brödet ska jäsa upp och bli fluffiga. Sätt ugnen 225 graderoch grädda bröden ca 10 - 14 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…