Placeholder

Franska kotletter med tomatsallad

Ingredienser

600 g benfri kotlettrad i bit
smör
salt
nymalen svartpeppar

Sås:
2 dl lätt crème fraîche
0,5 dl torrt vitt vin
1 msk senap, gärna dijonsenap
1 vitlöksklyfta
0,5 dl hackad bladpersilja

Tillbehör:
1 kg potatis
4 tomater

Gör så här

1. Skala potatisen och skär den i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 minuter.

2. Skär köttet i 4 skivor. Platta ev ut dem med handen. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

3. Stek kotletterna i 1 msk smör ca 2 minuter på varje sida. Lägg på tallrik.

4. Skölj ur stekpannan. Häll i crème fraîche och tillsätt vin, senap, pressad vitlök och persilja. Låt koka upp under omrörning.

5. Lägg i kotletterna med köttsaften och låt koka i såsen 2 - 3 minuter.

6. Häll av potatisen och pressa den. Skiva tomaterna och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Servera kotletterna med sås, potatis och tomater.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.