600 g benfri kotlettrad i bit
smör
salt
nymalen svartpeppar
Sås:
2 dl lätt crème fraîche
0,5 dl torrt vitt vin
1 msk senap, gärna dijonsenap
1 vitlöksklyfta
0,5 dl hackad bladpersilja
Tillbehör:
1 kg potatis
4 tomater
1. Skala potatisen och skär den i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
2. Skär köttet i 4 skivor. Platta ev ut dem med handen. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
3. Stek kotletterna i 1 msk smör ca 2 minuter på varje sida. Lägg på tallrik.
4. Skölj ur stekpannan. Häll i crème fraîche och tillsätt vin, senap, pressad vitlök och persilja. Låt koka upp under omrörning.
5. Lägg i kotletterna med köttsaften och låt koka i såsen 2 - 3 minuter.
6. Häll av potatisen och pressa den. Skiva tomaterna och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Servera kotletterna med sås, potatis och tomater.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…