Placeholder

Fransk persikokaka med mandel

Ingredienser

2 ägg
2 dl socker
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 knivsudd salt
2 mogna persikor
100 g kylskåpskallt smör
20 g flagad mandel

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform eller springform.

2. Vispa ägg och socker med elvisp tills det är vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vispa ned det i äggsmeten tills allt går ihop. Häll smeten i mitten av pajformen - det gör ingenting om smeten inte vill nå ut i kanterna eftersom den flyter ut mycket i ugnen.

3. Dela persikorna i tunna klyftor som fördelas jämnt över hela smeten. Hyvla smöret över kakan och sätt in den mitt i ugnen. Grädda ca 35 minuter. Efter 20 minuter strör du över mandeln och gräddar 15 minuter till.

4. Ta ut kakan när den fått fin färg, låt svalna och servera den med vaniljkvarg, lättvispad grädde eller glass

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr