2 ägg
2 dl socker
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 knivsudd salt
2 mogna persikor
100 g kylskåpskallt smör
20 g flagad mandel
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform eller springform.
2. Vispa ägg och socker med elvisp tills det är vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vispa ned det i äggsmeten tills allt går ihop. Häll smeten i mitten av pajformen - det gör ingenting om smeten inte vill nå ut i kanterna eftersom den flyter ut mycket i ugnen.
3. Dela persikorna i tunna klyftor som fördelas jämnt över hela smeten. Hyvla smöret över kakan och sätt in den mitt i ugnen. Grädda ca 35 minuter. Efter 20 minuter strör du över mandeln och gräddar 15 minuter till.
4. Ta ut kakan när den fått fin färg, låt svalna och servera den med vaniljkvarg, lättvispad grädde eller glass
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng