500 g färsk skinka eller
färskt bogfläsk
3 gula lökar
3 morötter
1 paprika
olja eller smör
1 msk curry, gärna orientalisk
2 dl ris
1 l köttbuljong
5 - 6 dl mjölk
2 msk soya
1 äggula
1,5 dl vispgrädde
hackad persilja
1. Skär köttet i strimlor. Skala lök och morot och halvera, kärna ur och strimla paprikan. Hacka lök och morötter. Hetta upp olja eller smör i en soppgryta och bryn snabbt köttet under omrörning. Strö över curry, rör om och ta kastrullen från värmen.
2. Blanda i hackad lök, ris och buljong och sätt tillbaka på plattan. Häll i mjölken, koka upp och sjud 15 minuter. Lägg i morot och paprika och smaka av med soya.
3. Sjud under lock ca 5 minuter.
4. Rör ihop äggula och grädde, vispa ned i soppan och hetta upp. Ta från värmen och servera, strödd med persilja och med gott bröd till.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng