Placeholder

Fransk lantsoppa

Ingredienser

500 g färsk skinka eller
färskt bogfläsk
3 gula lökar
3 morötter
1 paprika
olja eller smör
1 msk curry, gärna orientalisk
2 dl ris
1 l köttbuljong
5 - 6 dl mjölk
2 msk soya
1 äggula
1,5 dl vispgrädde
hackad persilja

Gör så här

1. Skär köttet i strimlor. Skala lök och morot och halvera, kärna ur och strimla paprikan. Hacka lök och morötter. Hetta upp olja eller smör i en soppgryta och bryn snabbt köttet under omrörning. Strö över curry, rör om och ta kastrullen från värmen.

2. Blanda i hackad lök, ris och buljong och sätt tillbaka på plattan. Häll i mjölken, koka upp och sjud 15 minuter. Lägg i morot och paprika och smaka av med soya.

3. Sjud under lock ca 5 minuter.

4. Rör ihop äggula och grädde, vispa ned i soppan och hetta upp. Ta från värmen och servera, strödd med persilja och med gott bröd till.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr