1 kyckling, ca 1 kg
1 dl olja
2 skalade och hackade gula lökar
1 pressad vitlöksklyfta
2 gröna paprikor i tärningar
1,5 dl torrt vitt vin
6 tomater i bitar
1 msk tomatpuré
1 lagerblad
1 tsk oregano
salt
peppar
1. Dela kycklingen i 4 delar och bryn dem i olja i en stekgryta tills de får fin färg. Tillsätt lök, vitlök och paprika och rör om. Tillsätt vin, tomater, tomatpuré, lagerblad, oregano, salt och peppar.
2. Låt rätten småsjuda under lock ca 30 minuter eller tills kycklingköttet verkar mört. Smaka av och servera med ris, sallad och bröd.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria