Placeholder

Fransk kyckling

Ingredienser

1 kyckling, ca 1 kg
1 dl olja
2 skalade och hackade gula lökar
1 pressad vitlöksklyfta
2 gröna paprikor i tärningar
1,5 dl torrt vitt vin
6 tomater i bitar
1 msk tomatpuré
1 lagerblad
1 tsk oregano
salt
peppar

Gör så här

1. Dela kycklingen i 4 delar och bryn dem i olja i en stekgryta tills de får fin färg. Tillsätt lök, vitlök och paprika och rör om. Tillsätt vin, tomater, tomatpuré, lagerblad, oregano, salt och peppar.

2. Låt rätten småsjuda under lock ca 30 minuter eller tills kycklingköttet verkar mört. Smaka av och servera med ris, sallad och bröd.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.